My Account

Notícies

16/06/2023
Fundació Caixa Ontinyent impulsa la protecció front als ciberfraus, junt a Eugeni Alemany

Fundació Caixa Ontinyent impulsa la protecció front als ciberfraus, junt a Eugeni Alemany

Desenvoluparà una acció formativa per a conscienciar sobre la necessitat d'actuar amb seguretat en la utilització de les tecnologies.  

Fundació Caixa Ontinyent ha presentat hui una acció formativa, impulsada pel seu programa d'educació financera, que pretén conscienciar sobre la correcta utilització de les tecnologies per a sortejar el perill de ciberfraus. 

Esta acció tindrà com a protagonista al còmic i presentador Eugeni Alemany qui, amb el seu peculiar estil i a través de diversos vídeos en els quals comptarà amb altres col·laboradors especialitzats, alertarà sobre el tema amb consells i recomanacions de com actuar davant els continus intents d'estafa als quals està sotmés l'usuari del món digital, especialment i en els últims temps mitjançant la suplantació d'identitat d'empreses, organismes i entitats.  

La participació directa d'Eugeni Alemany com a fil conductor pretén desenvolupar el tema en un to desenfadat i en clau d'humor, la qual cosa permetrà cobrir més fàcilment l'objectiu de l'acció, que és precisament la conscienciació general.

El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat “la importància de les accions formatives de la nostra Fundació, perquè aporten coneixements i eines que ens permetran progressar amb seguretat en un entorn que evoluciona constantment; i eixe és l'objectiu bàsic de la nostra Entitat, créixer amb la nostra gent i aportar-li elements que milloren el seu benestar. Una actuació gratificant que posa de manifest el valor incalculable d'una obra social que es deu, precisament, a la confiança dels nostres clients”.

Per part seua, Eugeni Alemany ha destacat que és “molt important conscienciar-nos que el primer filtre de protecció de les nostres dades, de la nostra informació som nosaltres mateix. Així podrem fer front a uns ciberfraus que utilitzen tècniques cada vegada més sofisticades o, fins i tot, tan simples que no les percebem i acabem donant les dades”. Afegint que “amb esta acció formativa que hem treballat junt a la Fundació Caixa Ontinyent, me’n adone que és importantíssim estar preparats per a, al menys, desconfiar d’entrada. I estic molt content del resultat del que hem treballat, ja que resulta molt didàctic i fàcil de comprendre, així que compartiu-ho amb la vostra gent!”

El Gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, ha posat de manifest la versatilitat del programa d'educació financera, amb accions per a tots els públics i del qual cada any es beneficien unes 40.000 persones; un programa ajustat a les necessitats i característiques de les nostres comarques, proactiu en la creació de continguts, i receptius a les propostes. “En aquest cas hem detectat gran preocupació general per la utilització segura de les noves tecnologies ja que avancen més ràpidament que la nostra capacitat d'assimilació o d'adaptació, una circumstància de la qual s'aprofiten els ciberdelinqüents. Tenim cursos i conferències sobre el tema, però és necessària una acció a major escala per a una conscienciació més general”.  

Pel que fa a esta acció formativa, ha explicat que es desenvoluparà al voltant d’un vídeo del programa de la Fundació Caixa Ontinyent “Que no te la peguen”, del qual s’extractaran consells i tips de com actuar davant possibles ciberfraus “un programa que, amb un to molt distés, facilitarà eines i ajudarà a conscienciar de la necessitat d’estar alerta, i que anirem difonent també a les nostres xarxes socials per tal que siga útil per a molta gent”.