My Account

Notícies

14/06/2022
Caixa Ontinyent impulsa l'educació financera

Caixa Ontinyent impulsa l'educació financera

A través de la seua obra social, ha subscrit un conveni amb Funcas per a desenvolupar accions formatives, especialment entre els més majors.  

Obra Social de Caixa Ontinyent i Funcas (Fundació de bancs i caixes d'estalvi) han subscrit un conveni per a impulsar accions d'educació financera, que desenvolupa a través de la Fundació Caixa Ontinyent, especialment entre els més majors. Així, s'impulsaran activitats formatives i de difusió entre este sector de la població, amb l'objectiu de fer-los més fàcil la gestió de la seua economia diària. 

El conveni ha sigut signat pel Director General de Funcas, Carlos Ocaña, i pel President de Caixa Ontinyent, José Pla. 

Des que va nàixer el programa d'educació financera en 2016, Obra Social de Caixa Ontinyent ha promogut, a través de la seua Fundació, accions molt diverses per a tot tipus de públic, inclosos els més majors, per als quals s'han impulsat programes específics de formació en eines d'accés a comptes, d'utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus, entre altres.    

Accions per a tots els públics

A més, el programa compta amb una App interactiva “Els contes de Dino” en la qual els més xicotets poden llegir, escoltar i jugar amb els cinc contes de la sèrie d'educació financera editats des de l'Obra Social Caixa Ontinyent; s'ha realitzat un concurs escolar sobre coneixements financers entre joves alumnes de 4t d'ESO; s'ha posat en marxa una nova web amb informació com a activitats, notícies, material educatiu, vídeos, etc.; s'està realitzant formació online per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest; i s'han realitzat tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses com a mitjans de pagament, jocs d'atzar i apostes, compres segures online, mètodes de finançament, sistema financer espanyol, emprenedoria o com millorar la ciberseguretat. 

Un programa innovador que facilita l'accés i l'aprenentatge, amb una àmplia varietat de temes relacionats amb les finances, i que contempla una digitalització que permet que la formació i la informació siguen accessibles per a totes les persones. I que des que es va posar en funcionament ha sigut utilitzat per 80.050 persones: 59.835 a través de la web i xarxes socials, 3.570 en cursos, tallers i conferències presencials i 16.645 en l'app interactiva.

El Presidente de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacado que “El President de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “l'educació financera és cada vegada més necessària en la nostra societat, tant per als joves, incorporant-se al seu procés formatiu per a ampliar els seus coneixements, com per als majors, més vulnerables i immersos en un entorn de transformació digital i de mitjans de pagament que avança a grans passos”. Afegint que “precisament eixa és la labor de la nostra obra social, revertir a la societat els nostres beneficis en accions que milloren la seua qualitat de vida actual i de futur”. ”. Añadiendo que “precisamente esa es la labor de nuestra obra social, revertir a la sociedad nuestros beneficios en acciones que mejoren su calidad de vida actual y de futuro”.