My Account

Programa d'implantació de centres

Obra Social de Caixa Ontinyent va iniciar el seu programa d’implantació de centres l’any 1981. Actualment, disposa de 24 centres de diferent índole: assistencial, educatiu, sanitari, cultural o esportiu.

Des d’aleshores l’entitat ha anat realitzant estudis de necessitat segons la zona d’implantació i l’època en la que es realitza la inversió. Així, tots els centres tenen com objectiu comú la millora del benestar de la societat del seu àmbit d’actuació. A més, en tots els casos s’ha dotat als municipis d’un servei bàsic del qual no disposaven. 

La major part dels centres es troben cedits en ús a favor d’una entitat col·laboradora que s’encarrega de la gestió i el manteniment. Així mateix, Caixa Ontinyent gestiona directament la Llar de Jubilats d’Ontinyent i, el centre emblema de la seua obra social, el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Centres de

carácter social

Més enllà de l'aspecte personal i de l'àmbit professional, les persones necessiten desenvolupar-se a nivell social. El sentiment de pertinença a un grup amb el que es comparteixen valors o inquietuds és molt enriquidor. Per això, Obra Social de Caixa Ontinyent ha posat en funcionament centres on poder socialitzar. 

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre social mestresses de casa

Ontinyent

Aquest centre es va inaugurar en 1982 amb una inversió de 14.000€.

Està a la disposició de les membres de la delegació local de l'Associació de Mestresses de casa i Consumidors TYRIUS, entitat encarregada de la seua gestió.

- Superfície: 117 m2

- Dependències: 2 sales polivalents

- Direcció: C/ Furs, 40 

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Llar de Jubilats

Fontanars dels Alforins

El centre es va concebre per a persones jubilades i pensionistes de la població de Fontanars dels Alforins. 

Es va posar en funcionament en 1990 amb una inversió de 64.000€, i des de llavors està gestionat per l'ajuntament del municipi mitjançant l'associació de jubilats.

- Capacitat: 75 persones

- Superfície: 173 m2

- Dependències: saló central de jocs i cafetería, sala de lectura i televisió i magatzem.

- Direcció: Avinguda Conde Salvatierra, 29

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

C.E.A.M.

Ontinyent

El centre ofereix atenció continuada a jubilats i pensionistes majors de 65 anys.

Inaugurat l'any 2000 i gestionat per la Conselleria de Benestar Social, va comptar amb una inversió de 895.000€.

- Superfície: 1093 m2 d'edifici i 1036 m2 de zona exterior enjardinada.

- Dependències: sala de jocs, sala d'estar, sala de TV, sala de lectura, 3 sales ocupacionals, perruquería, sala de rehabilitació i gimnàstica passiva, sala fisioterapia, consulta mèdica, menjador, cafetería i cuina, despatxos d'administració, magatzems i sala de màquines. 

- Direcció: Passseig Germaníes, s/n

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre social mestresses de casa

Albaida

Aquest centre es va inaugurar en 2004 amb una inversió de 86.780€.

Està a la disposició de les mestresses de casa d'Albaida i gestionada per la delegació local de l'Associació de Mestresses de Casa i Consumidors TYRIUS.

- Capacitat: 100 personas

- Superfície: 220 m2

- Dependències: despatx,, 2 salons funcionals, magatzem, arxiu y servicis.

- Direcció: C/ Leonardo Bonet, 4

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Club de jubilats

Ontinyent

Els usuaris d'aquest centre, gestionat per Caixa Ontinyent, són persones jubilades que tenen domiciliada la seua pensió en Caixa Ontinyent. 

El centre es va posar en funcionament en 1983, amb una inversió inicial de 236.000€, ampliada en 1985 amb 80.000€.

- Capacitat: 250 persones

- Superfície: 570,33 m2

- Dependències: sala de lectura i televisió, 2 salons multimèdia, bar-cafeteria, despatx de administració i magatzem.

- Direcció: C/ José Iranzo, 14-18

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Centre atenció a majors

Vallada

En 2009 es va posar en funcionament aquest centre per a persones majors i jubilades de la població de Vallada.

L'obra, mancomunada per diferents entitats, va tenir una inversió total de 626.000€, dels quals l'Ajuntament de Vallada va aportar 101.000€, la Conselleria de Benestar Social  294.000€ i Caixa Ontinyent 231.000€. 

- Superfície: 401 m2

- Dependències: cafetería, sala de jocs, saló multiusos, zona d'administració i baños.

- Direcció: Avda. Regne de Valencia, s/n

Centres de
l'àmbit sanitari

 

La salut és un dels aspectes més importants en la vida de les persones. La tranquilitat de saber que els nostres estàn be, ens dóna qualitat de vida. Per això, Caixa Ontinyent porta a terme accions que garanteixen la salut de les persones allà on de vegades la iniciativa pública no arriba. 

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Mamògraf hospital

Ontinyent

Des de l'any 2001, aquesta unitat de mamografia de l'Hospital d'Ontinyent permet realitzar campanyes preventives periòdiques per a dones d'entre 40 i 65 anys.

L'adquisició d'aquest mamògraf, gestionat per la Conselleria de Sanitat i Consum mitjançant l'Hospital d'Ontinyent, va suposar per a l'Obra Social de Caixa Ontinyent una inversió de 36.000€. Així, el mamògraf model FLATE 1 FLH2/396/C2 permet portar a terme el programa de prevenció de càncer de mama, atenent aproximadament a 2.000 dones anualment, a més del seu ús diari per a fer exploracions.

Centres de

caràcter assistencial 

Nombroses persones i famílies necessiten ajuda de tercers, be de forma puntual o permanent, més enllà de les possibilitats de la iniciativa pública. En Caixa Ontinyent considerem que, en una societat socialment avançada, tots hem de gaudir d'una qualitat de vida mínima, i per això recolzem les activitats que tendeixen a millorar el benestar de tots.

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Col·legi públic d'educació especial

Ontinyent

Aquest col·legi públic per a alumnes amb discapacitats psíquiques greus es va posar en funcionament en 1986 amb una inversió d'1.246.000€.

La seua gestió està a càrrec de la Conselleria d'Educació, mentre que l'Ajuntament d'Ontinyent és el responsable del seu manteniment.

- Capacitat: 80 alumnes

- Superfície: 2.878 m2 d'edificis i 7.522 m2 de pati

- Dependències: aules, biblioteques, seminaris, sales multifuncionals, despatxos, sala de professors, sala de rehabilitació i hidroterapia, menjador, sala multifuncional, cuines, espai independent per al conserge, pista poliesportiva i zona de jocs infantils.  

- Direcció: Carretera de Moixent, km 1

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre de sords

Xàtiva

Aquest centre, gestionat per l'Ajuntament de Xàtiva, està a la disposició de l'Associació de Sords de la Costanera i APANIS (Associació de Pares i Amics de Xiquets Sords de la Costera).

Es va posar en funcionament en 1996 amb una dotació econòmica de 74.000€.

- Superfície: 240 m2

- Dependències: saló multifuncional, cafeteria, 5 sales, 2 despatxos, magatzem i serveis.

- Direcció: C/ Engay, 17

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS)

Ontinyent

El centre, que es va inaugurar en 1998, va comptar amb una inversió de 250.000€.

Gestionat per l'Associació ADIEM per la defensa i integració dels malalts mentals, el centre està a la disposició de persones amb malalties mentals cròniques, amb deteriorament significatiu de les seves capacitats funcionals. Els ofereix suport terapèutic, informació i assessorament tant als afectats com als familiars i realitza una important tasca a nivell de prevenció i integració social. 

- Superfície: 424 m2

- Dependències: 2 sales grupals, 2 sales polivalents, sala d'espera, 4 consultes, servei de càtering i serveis,zona d'administració i banys.

- Direcció: C/ Sant Ignasi, 38

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre de dia persones amb discapacitats psíquiques

Ontinyent

El centre està pensat per a persones amb discapacitats psíquiques greus. 

Es va posar en funcionament en 2003 amb una inversió de 718.361,41 € subvencionada en part per la Conselleria de Benestar Social. Actualment el centre és gestionat per l'Ajuntament d'Ontinyent.

- Capacitat: 35 usuaris

- Superfície: 757,50 m2 d'edifici i 4.640,10 m2 de pati

- Dependències: 6 aules, sala de hidroterapia, sala de fisioteràpia, menjador, 6 despatxos, 6 sales per a lavabo i dutxes.

- Direcció: Carretera de Moixent, km 1

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre de dia persones majors malaltes d'Alzheimer

Ontinyent

El centre atén persones majors amb demències greus i és gestionat per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Ontinyent.

Es va posar en marxa en 2006 amb una subvenció de la Conselleria de Benestar Social i una inversió total d'1.122.000€, dels quals Caixa Ontinyent va aportar 495.000€ i la resta el va assumir l'Ajuntament d'Ontinyent.

- Capacitat: 85 usuaris

- Superfície: 976 m2 d'edifici i 724 m2 d'accessos i jardins 

- Dependències: unitat de dia per a atenció a malalts en fase avançada, estimulació cognitiva per a malalts en fase inicial i atenció familiar per a diagnòstic, informació i formació.

- Direcció: C/ Orutjol, s/n

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Residència de discapacitats psíquics

Ontinyent

L'edifici, valorat en 2,9 milions d'euros, està dissenyat per a persones amb discapacitats psíquiques greus.

Aquesta residència és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'Ajuntament d'Ontinyent i Caixa Ontinyent; i va ser posada en funcionament al gener de 2019.

- Capacitat: 40 usuaris

- Superfície: 2.265 m2

- Dependències: 5 mòduls d'estades independents, distribuïts en cuina, bany i sala d'estar. Habitacions dobles i individuals i terrassa jardí. Tallers i aules multiusos i zona de serveis comuns. 

- Direcció: Carretera de Moixent, km 1

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Residencia de discapacitados psíquicos

Xàtiva

Edifici construït en col·laboració entre Caixa Ontinyent, l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que va suposar una inversió global de 1,2 milions d’euros.

Va ser posada en funcionament en 2006, i té capacitat per a 45 usuaris.

- Superfície: 1.200 m2, a més de 2.000 metros de zona enjardinada, amb totes les adaptabilitats i característiques per a usuaris amb mobilitat reduïda.

- Dependències: 5 mòduls vivenda, amb 5 habitacions, sala d’estar i serveis en cadascú d’ells, zona d’esplai comú, consulta mèdica i cures, menjador, cuina i servei de neteja de roba, zona administrativa, sales d’usos múltiples i magatzem.

- Direcció: C/ Forn del Vidre, 2

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Centre de dia de salut mental

Ontinyent

Centre especialitzat gestionat per l’Associació per la Defensa i Integració dels Malalts Mentals (ADIEM) i que està destinat a persones adultes afectades per malalties mentals greus, amb gran deteriorament de les seues capacitats funcionals y desestructuració del seu entorn social immediat. En este centre es desenvolupen programes que permeten la recuperació d’habilitats, hàbits i capacitats funcionals que permetran la posterior incorporació als programes del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS).

Es va posar en funcionament en 2020, L’obra social va aportar els locals valorats en 190.000,00 euros i ADIEM va realitzar les obres d’habilitació i posterior equipament. 

- Superficie: 450 m2

- Dependències: 5 sales polivalents, 3 despatxos d'atenció, menjador, cuina i serveis.

- Direcció: C/ San Ignasi, 34

Més informació

Centres de

caràcter esportiu

La pràctica esportiva és un pilar important en la formació i en la socialització de les persones, combina l'oci amb un estil de vida saludable i ens introdueix en el treball en equip. Així, Obra Social de Caixa Ontinyent recolza i aposta per iniciatives espotives diverses. Com és el cas de la implantació de centres i infraestructures on persones i colectius puguen practicar diferents esports.

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Pavelló poliesportiu municipal

Aielo de Malferit

Aquest espai, de 584 m² construïts per a la pràctica esportiva de tota la població, és gestionat per l'Ajuntament d'Aielo de Malferit.

En la planta baixa es troben els serveis generals del pavelló esportiu (vestidors, lavabos, bar i administració) mentre que en el soterrani hi ha dues sales multifuncionals, una d'elles equipada amb gimnàs, i l'altra per a diverses activitats esportives. 

Centres

educatius

L'educació és la base de la nostra societat i una clara aposta de futur. Afecta de manera especial en els primers anys de vida de les persones, en la seua evolució cap a una professió i en l'exteriorització de les seues capacitats. 
A través de la seua obra social, Caixa Ontinyent secunda i posa a la disposició d'institucions i col·lectius, diferents recursos que permeten dotar, ampliar o millorar l'oferta educativa i les possibilitats d'elecció. 

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Escola infantil 

Aielo de Malferit

El centre, gestionat per l'Associació de Pares i Mares Escola Infantil La Serratella, està a la disposició dels xiquets i xiquetes menors de 3 anys de la població d'Aielo de Malferit.

L'edifici es va posar en marxa en 1986 amb una inversió de 129.000€.

- Capacitat: 75 niños y niñas

- Superfície: 568 m2 d'edifici i 677 m2 de pati de jocs.

Dependències: 6 aules, pati interior cobert, aula dormitori, despatx d'administració i magatzem. 

- Direcció: Carretera de Bocairent, s/n.

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Escola infantil 

Montaverner

El centre, pensat per a xiquets i xiquetes menors de 3 anys de la població de Montaverner, és gestionat per l'Ajuntament de Montaverner.

Amb una inversió de 33.000€, l'edifici es va posar en funcionament l'any 1992.

  - Superfície: 275 m2 d'edificio y 140 m2 de pati de jocs.

Dependències: aules, cuina, sala d'administració, aula dormitori i serveis.

- Direcció: C/ Alacant, s/n.


Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Escola infantil 

Albaida

Gestionat per l'Ajuntament d'Albaida, aquest centre està pensat per a xiquets i xiquetes menors de 3 anys del municipi d'Albaida.

L'edifici es va posar en marxa en 1993 amb una inversió de 34.000€. 

- Capacitat: 25 xiquets i xiquetes

- Superfície: 100 m2

Dependències: 3 aules, saló-menjador, cuina i magatzem.

- Direcció: C/ 12 d'octubre, 3
Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Escola infantil 

Agullent

El centre, pensat per a xiquets i xiquetes menors de 3 anys de la població d'Agullent, es va posar en funcionament en 1998. 

Amb una inversió de 199.000€, actualment és gestionat per l'Ajuntament d'Agullent. 

- Capacitat: 50 xiquets i xiquetes.

- Superfície: 298 m2 d'edifici i 105 m2 de pati de jocs.

Dependències: 2 aules, sala de descans, sala biberons, sala direcció, sala de professors, magatzem i serveis.

- Direcció: C/ Caravina, s/n

Centres 

culturals

A les nostres comarques estem orgullosos de la nostra idiosincràsia. El desenvolupament de les nostres tradicions, festes, arts, esports,... enriqueix la nostra cultura i el sentiment d'identitat pròpia. Per això, en Caixa Ontinyent donem suport a iniciatives que promouen aquestes activitats.

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre musical i escola de solfeig

Bocairent

Aquest centre està a la disposició de l'Associació Unió Musical de Bocairent, qui també la gestiona des de la seua creació en 1997.

L'edifici, situat al carrer Músic Bernat s/n de Bocairent, es va fer possible amb una inversió de 123.000€.


- Superfície: 254 m2

Dependències: diverses aules, sala d'assajos, magatzem, despatxos d'administració i sala de juntes.

Odoo - Prueba 1 a tres columnas

Centre sociocultural

Atzeneta d'Albaida

Pensat per a albergar l'activitat sociocultural dels veïns de la població de Atzeneta d'Albaida des de l'any 2003.

Es va posar en funcionament amb una inversió de 199.000€ per part de Caixa Ontinyent i 180.000€ de l'ajuntament del municipi, entitat que la gestiona actualment.

- Capacitat: 220 persones

- Superfície: 455,22 m2

- Dependències: 2 sales d'espectadors, escenari amb pantalla de cinema, cabina de projecció, serveis públics, vestidors i magatzem.

- Direcció: C/ Virge dels Desemparats, 36 

Odoo - Prueba 3 a tres columnas

Centre Cultural Caixa Ontinyent

Ontinyent

Aquest centre propi de l'obra social de Caixa Ontinyent, es va posar en funcionament en 2010 amb l'objectiu d'albergar activitats culturals. 

Va suposar una inversió de 3,5 milions d'euros.

- Superfície: 1.885 m2

- Dependències: una sala d'actes amb capacitat per a 180 persones, equipat amb instal·lacions audiovisuals d'última generació, espais expositius per a albergar mostres de diversos formats, tant pictòriques com escultòriques, sales de reunions i cafeteria. 

- Direcció: C/ Gomis, 3