My Account
Odoo • Image and Text

Consells de Seguretat 

Les estafes en internet estan a l'ordre del dia. Els ciber delinqüents aprofiten la por, la falta de coneixement i les distraccions d'algunes persones per a aconseguir les seues dades i així sostraure diners dels seus comptes. Et recomanem estar sempre ALERTA i seguir els següents consells: 

  1. No compartisques amb ningú les contrasenyes d'accés als teus canals bancaris.
    Aquestes credencials són les que protegeixen totes les teues dades personals, els teus diners i els teus productes bancaris (inclòs Bizum).
  2. No cedisques informació personal o financera a través de crides, missatges o correus electrònics, ni a través d'enllaços rebuts per aquests mitjans, en cap concepte.
    El teu banc mai et demanarà operar a través d'ells, només has d'introduir-la en els seus canals de banca digital (web i app). Tampoc et demanaran aquesta informació organismes oficials, com la Seguretat Social o Hisenda, a través d'aquests canals.
  3. Mantingues protegits els teus dispositius davant el malware.
    Evita executar fitxers o seguir enllaços que arriben per correu electrònic, SMS o missatgeria i que resulten estranys o provinguen de fonts desconegudes. Procura mantindre actualitzats el teu navegador i sistema operatiu i la resta d'aplicacions, obtinguts sempre en fonts oficials. També és recomanable tindre instal·lats antivirus i programes anti malware.
  4. És recomanable configurar l'opció de bloqueig automàtic en els dispositius mòbils, a través de PIN, patró de desbloqueig, empremta digital o reconeixement facial.
    És preferible utilitzar un mecanisme biomètric, però en el cas d'optar per qualsevol altre és important no compartir-lo amb ningú. El dispositiu mòbil s'ha convertit en un els principals mecanismes d'identificació i seguretat de la teua entitat per a validar les teues operacions bancàries, incloses les de Bizum, per la qual cosa és necessari extremar les precaucions.
  5. Si reps una transferència de diners o un *Bizum, l'import apareixerà directament en el teu compte bancari i rebràs una notificació de la teua entitat per a informar-te.
    No serà necessari que realitzes cap altra gestió ni validació per part teua.
  6. En el cas de rebre una sol·licitud d'enviament de diners a través de Bizum, llig atentament el SMS i/o la notificació rebuts.
    Comprova que l'import i el nom del destinatari són correctes. Per a acceptar la sol·licitud d'enviament de diners és necessari que accedisques a la teua aplicació bancària i introduir un segon factor de validació. Rebutja la sol·licitud si no identifiques la petició d'enviament de diners. Mai acceptes sol·licituds de fonts desconegudes, companyies amb les quals no tingues relació i/o Administracions Públiques o organismes oficials.
  7. En realitzar compres en comerç electrònic, verifica que és una pàgina web de confiança.
    Comprova sempre que la barra d'adreça del navegador comença amb ‘https’, que mostra un cadenat i que correspon al comerç en el qual desitges realitzar la compra. També en els comerços on pots pagar amb Bizum.
  8. Mantingues especial cura en el cas de les compres entre particulars.
    Sospita de les gangues o de venedors/compradors massa insistents. Si tu eres el venedor, assegura't que estàs rebent una transferència o un Bizum i no una sol·licitud de pagament per Bizum. En el cas de ser el comprador, t'aconsellem comprovar de manera prèvia al pagament la veracitat del producte i les seues condicions.
  9. Reporta qualsevol moviment sospitós a la teua entitat i denúncia davant les Forces de Seguretat de l'Estat qualsevol cas d'estafa o frau.
    Elles sol·licitaran a la teua entitat les dades corresponents per a ajudar a resoldre el cas. El mateix ocorre en el cas de Bizum.
  10. L'últim consell: sentit comú!
    És la nostra eina més útil per a no deixar-nos entabanar i evitar disgustos. Revisa i comprova tota la informació abans de realitzar i validar una operació. Només coneixent el número de telèfon del destinatari.